VOOR DE WIJNGAARDENIERS VAN HET MOOIE WIJNJAAR 2021

Wijngaardeniers hebben toegang tot de wijngaard. We verzoeken je om de zwartstroken onder de druiven onkruidvrij te houden. Door het jaar heen zullen via de app-groep een aantal momenten prikken om samen aan de slag te gaan, maar je kan het natuurlijk ook doen op momenten die jou beter uitkomen.

 

Gewaswerk door het jaar heen:

Zaterdag 13 en zondag 14 februari: wintersnoei, vanaf 13.00 uur Snoeischaar mee!! Vanwege de huidige regelingen in beperkte groepjes.

Zaterdag 10 en zondag 11 april: stammen poetsen, 13.00 u

Woensdag 12 mei: jaarlijkse lezing.  locatie: online (20.30u) of fysiek (20.00u). Je krijgt de link via de mail en app. Heb je hem niet gekregen – neem dan even contact op.

Zaterdag 19 en zondag 20 juni: zomersnoei & gewas opbinden. 13.00 u. .. en weer: snoeischaar mee.

Zaterdag 17 juli: tweede moment voor gewas opbinden + eerste bladpluk. Weer 13.00u

Zaterdag 14 augustus: Bladpluk + netten spannen. Wederom: 13.00u. De Rondo als eerste inpakken. Vanaf hier zullen er via de app groep acties uitgezet worden voor Bladpluk, Netten spannen en Snoeien om zo de druifjes optimaal de laatste maanden door te loodsen. Dit is best een grote klus. Via de app-groep zullen er meerdere data doorgegeven worden.

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus: Bladpluk + netten spannen. Wederom: 13.00u. eerst de Johanniter, daarna de Souvignier Gris en de Leon Milot. Vanaf hier zullen er via de app groep acties uitgezet worden voor Bladpluk, Netten spannen en Snoeien om zo de druifjes optimaal de laatste maanden door te loodsen. Dit is best een grote klus. Via de app-groep zullen er meerdere data doorgegeven worden.

zaterdag 18 september: snoeien van uitlopers

Zaterdag 25 september: open dag in de wijngaard. 11.00-16.30.  

Mogelijke oogstdata (onder voorbehoud van vele factoren, we blijven tenslotte wijn”boeren”.)

Zaterdag 9 oktober: oogst Rondo + Palatina, vanaf 13.00 uur
Zaterdag 23 oktober:
oogst Johanniter + Leon Millot, vanaf 13.00 uur
Zaterdag 30 oktober: oogst Souvignier Gris, vanaf 13.00 uur

Zaterdag 27 november: late oogst Gris (als het weer en de druivenkwaliteit dit toelaat). Weer vanaf 13.00u

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alle data zijn onder voorbehoud van weersverwachting en plant/vruchtontwikkeling. De activiteiten zijn altijd gezamenlijk in de wijngaard, tenzij anders aangegeven!

Het komt regelmatig voor dat er rond een datum nog enkele momenten volgen om het werk af te maken of extra werkzaamheden noodzakelijk zijn op de wijngaard buiten de agenda. Meld je aan voor de What’s app-groep om op de hoogte te blijven.

Check onze Facebookpagina en Instagram account. Like, Share en Tag!