pic-opening

Wethouder Henk Kool is erg enthousiast over de Haagse Stadswijngaard. En ziet dit als een belangrijke vorm van stedelijke vernieuwing voor de gemeente. Daarom verzorgt hij graag de officiële opening 28 september as:


“De Haagse Stadswijngaard is een mooi voorbeeld van nieuw ondernemerschap. Op een innovatieve manier wordt de wijk verbonden in deze pilot van stadslandbouw.”
Aldus Wethouder Henk Kool

De Haagse stadswijngaard, een initiatief om midden in Den Haag Nederlandse wijn te produceren, opent op zaterdag 28 september zijn deuren.
Wethouder Henk Kool zal op deze dag een speech geven en de opening verrichten. Het festijn aan het Hildebrandplein (van 13:00 – 16:00) wordt omlijst met proeverijen en andere activiteiten.

De Haagse Stadswijngaard is een nieuw initiatief voor een stadswijngaard midden in de stad (aan het Hildebrandplein, Waldorpstraat 555, in Laak) waar 30 deelnemers aan de gang kunnen. Via crowdfunding op Oneplanetcrowd.nl wil oprichter Tycho Vermeulen mensen enthousiasmeren zelf een wijngaardplotje te huren en een heuse wijngaardenier te worden. “We willen laten zien dat we via de nodige innovativiteit en creativiteit een stuk braakliggend terrein kunnen omtoveren in een concept dat mensen samenbrengt”

Om de Haagse stadswijngaard tot een succes te maken, zoeken wij nog investeerders. De crowdfund-actie loopt nog tot eind juli. Doe mee en wordt zelf wijngaardenier, of doe mee aan een wijnproeverij, of een cursus wijnmaken.  http://www.oneplanetcrowd.nl/project/stadswijngaard-denhaag