Zondag 6 oktober 2013 zijn we voor het eerst met de Stadswijngaard ‘naar’ de beurs gegaan. De pic-haagseenergiebeursHaagse Energiebeurs had ons namelijk een stand aangeboden.

Wij (Tycho & Marcel) vonden het behoorlijk spannend. We hebben tenslotte nog geen tastbare Haagse wijn die we kunnen etaleren en aan de man kunnen brengen. We vertrouwden puur op ons ideaal: ‘Hagenaars en Hagenezen rond wijn (lees: de geel-groene druif) bij elkaar brengen’. Het wandelend publiek verrasten we met een mini-wijnproeverij. Ook wilden mensen wat druivenplanten die met tips van Tycho (voor de verzorging) mee naar huis werden genomen.

Uiteindelijk was het een geslaagde dag. We lieten ons hart spreken en deelden onze droom van de ‘Haagse Heerlijkheid’. Veel mensen hadden van de Stadswijngaard gehoord en van de toekomstige Haagse wijn. Aan het einde van de dag hadden we weer een aantal nieuwe potentiele stadswijngaardeniers die zich hadden ingeschreven voor het huren van een stukje grond. En hier gaat het tenslotte om: mensen bij elkaar brengen.

Op naar de volgende stap in dit Haagse avontuur achter de duinen.